Příprava skladů na sezónu. Sleva 20% téměř na vše kód: sklady20
Zákaznická podpora:+420 735 157 165

Recept na skvělou velikonoční mrkvovo – ananasovou bábovku

Velikonoční bábovka od svatavacoolinarka

Ve spolupráci s foodblogerkou svatavacoolinarka jsme pro vás připravili tento chutný recept na velikonoční mrkvovo-ananasovou bábovku. S blížícími se Velikonocemi přichází čas na tradiční pečení a sdílení dobrot s těmi, které máme rádi. A co by to bylo za Velikonoce bez lahodné bábovky na svátečním stole? Tentokrát jsme pro vás připravili něco trochu netradičního, ale o to chutnějšího!

Mrkvovo-ananasová bábovka

Budete potřebovat:

230 g ananasu z konzervy

200 g nastrouhané mrkve

125 ml oleje

3 vejce

130 g hnědého cukru

150 ml mléka

šťáva z ½ citronu

60 g sekaných vlašských ořechů

320 g polohrubé mouky

1 lžička jedlé sody

1 lžička prášku do pečiva

½ lžičky soli

 

na polevu:

100 g čerstvého sýra

200 g moučkového cukru

1 lžíce mléka

1 lžíce citronové šťávy

 

Postup přípravy:

Ananas z konzervy slijte a ovoce rozmixujte na pyré. Omytou mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Ořechy nasekejte nahrubo.

Ananasové pyré, mrkev, celá vejce, olej, mléko, citronovou šťávu, hnědý cukr a ořechy smíchejte dohromady.

V jiné míse smíchejte prosátou polohrubou mouku se solí, práškem do pečiva a jedlou sodou. 

Tuto sypkou směs postupně zapracujte do tekuté směsi, vznikne těsto, které vlijte do máslem vymazané bábovkové formy.

Bábovku pečte v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů (horní a spodní ohřev) cca 50 minut. Pak ji vypklopte a nechte zchladnout na drátěné mřížce.

Připravte si polevu. Ruční metlou utřete čerstvý sýr s moučkovým cukrem, mlékem a citronovou šťávou. Touto polevou pak polijte vychladlou bábovku. Nakonec ji můžete dozdobit čokoládovými vejci nebo ořechy.

 

Věříme, že vás tato bábovka okouzlí svou šťavnatostí a bohatou chutí. Takže neváhejte a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!

Přejeme vám šťastné a chutné Velikonoce! 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz