Velikonoční bábovka od svatavacoolinarka
Ve spolupráci s foodblogerkou svatavacoolinarka jsme pro vás připravili tento chutný recept na velikonoční mrkvovo-ananasovou bábovku. S blížícími se Velikonocemi přichází čas na tradiční pečení a sdílení dobrot s těmi, které máme rádi. A co by to bylo za Velikonoce bez lahodné bábovky na svátečním stole? Tentokrát jsme pro vás připravili něco trochu netradičního, ale o to chutnějšího!
Mrkvovo-ananasová bábovka
Budete potřebovat:
230 g ananasu z konzervy
200 g nastrouhané mrkve
125 ml oleje
3 vejce
130 g hnědého cukru
150 ml mléka
šťáva z ½ citronu
60 g sekaných vlašských ořechů
320 g polohrubé mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
½ lžičky soli
na polevu:
100 g čerstvého sýra
200 g moučkového cukru
1 lžíce mléka
1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy:
Ananas z konzervy slijte a ovoce rozmixujte na pyré. Omytou mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Ořechy nasekejte nahrubo.
Ananasové pyré, mrkev, celá vejce, olej, mléko, citronovou šťávu, hnědý cukr a ořechy smíchejte dohromady.
V jiné míse smíchejte prosátou polohrubou mouku se solí, práškem do pečiva a jedlou sodou.
Tuto sypkou směs postupně zapracujte do tekuté směsi, vznikne těsto, které vlijte do máslem vymazané bábovkové formy.
Bábovku pečte v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů (horní a spodní ohřev) cca 50 minut. Pak ji vypklopte a nechte zchladnout na drátěné mřížce.
Připravte si polevu. Ruční metlou utřete čerstvý sýr s moučkovým cukrem, mlékem a citronovou šťávou. Touto polevou pak polijte vychladlou bábovku. Nakonec ji můžete dozdobit čokoládovými vejci nebo ořechy.
Věříme, že vás tato bábovka okouzlí svou šťavnatostí a bohatou chutí. Takže neváhejte a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Přejeme vám šťastné a chutné Velikonoce!